zaterdag, december 31, 2005

Kandidaat voor PvdA







Kies nummer 13 op de lijst van PvdA op 7 maart 2006.

Wie ben ik?


Ik heet Nawzad Sulaiman geboren in Koerdistan(Irak). In 1992 ben ik als uitgenodigd vluchteling naar Nederland gekomen en sindsdien ben ik in Zoetermeer woonachtig. Ik ben van beroep maatschappelijk werker en werk bij Parnassia Groep in Den Haag. verder ben ik verbonden aan het Tolk en Vertaal Centrum Nederland TVCN en het ministerie van Defensie als tolk en vertaler in de talen Koerdish en Arabisch. Ik ben actief geweest in het bestuur van Stichting Allochtonen Adviesraad Zoetermeer(SAAZ) en voorzitter van Het Koerdish Kultureel Centrum Zoetermeer(KKCZ)

Ik ben in 2003 met Stabbilisation Force SFIR I met Koninklijjke Marine op vredesmissie naar Irak gegaan.

Mijn interesses: Politiek, samenleving, voetbal en salsa dansen...

Op de Salsa dansvloer!!
.............................................................................................................
Nawzad in de Media:
'Media schetsen een verkeerd beeld van huidig Irak' door: Fleur van Schaik

"Het Irakese volk heeft niets aan nep solidariteit" door: Marloes Hooimeijer (Zoetermeerse Courant)




TweeVandaag
Nederlandse missie in Irak
Nawzad Sulaiman was ooit soldaat in het leger van Saddam Hussein.
video Maar de afgelopen tijd was hij de persoonlijke tolk van de commandant van de Nederlandse mariniers in Irak. Hij vertelt over de missie, het gevaar, de terroristen en de houding van de lokale bevolking.

Oordeel onafhankelijke commissie van PvdA over Nawzad


Nawzad is actief geweest in de AllochtonenAdviesraad en de Koerdisch gemeenschap.Hij heeft als tolk deelgenomen aan de Nederlandse vredesmissie in Irak en heeft in Nederland meegewerkt aan het organiseren van de Irakese verkiezingen. Nawzad heef een sterk politiek bewustzijn en beschikt over een goede kennis van de landelijke en locale politiek. Hij is communicatief vaardig en in staat om een groot netwerk te onderhouden.Hij is prettig in de omgang en kenmerkt zich door een“rustige bevlogenheid”