dinsdag, januari 31, 2006

Vuurkorfsessie in Rokkeveen


Samen met partijgenoten hebben vanavond een vuurkorfsessie in de grote winkelcentrum Rokkeveen gehouden. PvdA Zoetermeer heeft inmiddels veel martiaal opgehaald waardoor het voeren campagne veel makkelijker is geworden. De temperaturen dalen flink, maar de spanning van de verkiezingen loopt op. Er volgen nog meer vuurkorfsessie en andere activiteiten komende weken om Zoetermeer Sterker en Socialer te maken.

woensdag, januari 25, 2006

Actie voor het behoud van intercity


Vandaag tussen 17,00 en 18,00 uur werd op het station van Zoetemeer (Mandelabrug) een actie gevoerd door verschillende partijen voor het behoud van Intercity. Nederlandse Spoorwegen is van plan om de intercity die door Zoetermeer naar Utrecht en van Zoetermeer naar Den Haag van haar schema te schrappen. Het leuke aan deze actie was dat alle politieke partijen rechts en links meededen en dat er een aantal parlementariĆ«rs aanwezig waren. De reizigers en het publiek reageerden enthousiast op de actie en wilden graag de actie bon waarop stond: “ Ik ben het Oneens met het plan van NS om de intercity niet meer te laten stoppen in Zoetermeer” in te vullen. Ik deed samen met andere partijengenoten graag aan deze actie.

maandag, januari 23, 2006

Mijn roosje


Zoals u ziet de eerste visitekaartjes voor mijn campagne zijn binnen. Dit is het tweede onderdeel van mijn campagne voor de komende gemeenteraadverkiezingen op 7 maart 2006. Er volgen nog onderdeel drie en vier maar deze blijven nog even geheim. Mocht je mij wil helpen met het verspreiden van visite kaartjes dan mag je via e-mail deze op te vragen. Hebt u nog andere idee om mijn campagne effectiever te maken dan hoor ik het graag van je.

visite kaartjes opvragen ....klick hier

zaterdag, januari 21, 2006

Integratie debat


De Adviesraad Voor Integratie Zoetermeer heeft op donderdag 19 januari 2006 een grote bijeenkomst georganiseerd voor lijsttrekkers en/of woordvoerders van alle politieke partijen die in de gemeenteraad zitting hebben of mee doen aan de komende verkiezingen. De raadzaal was vol en werd door een grote groep zowel autochtonen als allochtonen bijgewoond.
De centrale vraag op deze avond was hoe de verschillende politieke partijen over de integratie in Zoetermeer denken en welk beleid zij op dit punt voorstaan. Mijn bijdrage aan de discussie was vooral het punt dat wij met allen worden overheerst door angst voor elkaar. De angst is naar mijn mening van de ene kant veroorzaakt door de aanslagen van 11 september en van de andere kant door de harde uitspraken van de politici. Dat heeft de kloof tussen verschillende groepering alleen maar groter gemaakt.

woensdag, januari 18, 2006

PvdA feest


PvdA bestaat 60 jaar. Er wordt een groot feest op zaterdag 11 februari as georganiseerd in Amsterdam. Ik ga natuurlijk naar toe. Maar als iemand dit heel graag mee willen maken en belangrijke politici wil ontmoeten zoals Wouter Bos en Wim Kok dan mag ie meegaan.. Stuur een e-mail en vertel me waarom je mee wil gaan. Degene die zich het eerst bij mij aanmeld krijgt de voorrang.

Het programma

dinsdag, januari 17, 2006

Eerste dag van de campagne

,zaterdag 14 januari 2006
Afgelopen zaterdag en voor het eerst dit jaar heb ik campagne gevoerd voor PvdA. In het stadshart van Zoetermeer samen met andere partijgenoten hebben wij chocomel en flayer’s uitgedeeld. Wij zijn in gesprek gegaan met mensen en naar hen klachten geluisterd. Ik heb vier jaar geleden ook daar gestaan en geprobeerd met mensen in gesprek te gaan. Toen reageerden mensen afwijzend en soms agressief als zij de naam van PvdA hoorden. Deze keer was totaal een andere sfeer. Mensen reageerden positief op onze flayer’s en namen graag tegen de koude zaterdag een bekertje chocomelk van ons aan.
De reacties die ik gehoord had varieerden van: ik hoef geen flayer want ik stem toch op jullie. Dank je, ik stem altijd op PvdA. Ik weet nog niet op wie ik ga stemmen dus wie weet?. Verkiezingen? Wanneer? Een warme chocomel is niet slecht, maar ik stem toch niet op jullie partij.
Mij is opgevallen dat behalve PvdA geen andere partijen waren te zien in het stadshart. Misschien hebben wij een voorsprong of zijn wij slimmer om zo vroeg te beginnen? Maar er komen nog welvele dagen en weken tot 7 maart en er is veel werk aan de winkel. Het vertrouwen is er en de verwachtingen zijn hoogspannen. Wij hebben de eerste stap gezet maar niet wij, maar u ( de kiezers) beslist wie en met hoeveel macht in de raad komt.