zaterdag, februari 25, 2006

Koerden op de lijst van PvdA


Koerden op de lijst van PvdA voor de gemeenteraad verkiezingen op 7 maart 2006

Zoetermeer: Nawzad Sulaiman, nummer 13 op de lijst











Almere: Jehat Barwari, nummer 11 op de lijst








Den Haag: Mustafa Okcuoglu, nummer 8 op de lijst









Leeuwaarden: Ziad Zibari, nummer 18 op de lijst

maandag, februari 20, 2006

Nawzad Sulaiman is nu ook kandidaat voor Politiek Froum van PvdA




Voor de discussie en meningsvorming binnen de partij is in 2001 het Politiek Forum van de PvdA ingesteld. Het Politiek Forum discussieert over nationale, Europese en internationale politieke kwesties, functioneert als arena voor debat en zorgt voor een verbinding tussen politici en leden uit verschillende lagen van de partij.

Het Politiek Forum spreekt met het landelijke PvdA bestuur over de politiek agenda van de partij. De Eerste- en Tweedekamerleden van de PvdA en de Europarlementariërs leggen er verantwoording af over het gevoerde beleid en gaan hierover met de leden van het forum in gesprek. Het Politiek Forum kan zwaarwegende adviezen uitbrengen aan het bestuur, het partijcongres, de Eerste- en Tweede-Kamerfracties en aan de Eurodelegatie. Het is hiermee een belangrijke factor in de politieke besluitvorming in de partij.


Geachte heer Sulaiman, Na aanleiding van onze tweede oproep aan partijleden om zich kandidaat te stellen voor het Politiek Forum kregen wij meer dan 400 aanmeldingen. Wij waren verheugd met zo'n grote belangstelling, maar kwamen door de enorme hoeveelheid aanmeldingen, gecombineerd met de drukte rondom de gemeenteraadscampagne, in tijdnood om alle CV's en motivatiebrieven op korte termijn te beoordelen. Inmiddels heeft een selectiecommissie alle brieven kunnen lezen en kunnen we u berichten. Dit gebeurt later dan we oorspronkelijk hadden gepland. Hiervoor onze excuses. De selectiecommissie heeft uw motivatiebrief en uw CV beoordeeld en is van mening dat u over voldoende aantoonbare belangstelling voor minimaal één van de interessegebieden beschikt en gemotiveerd bent om (indien u wordt verkozen) zitting te nemen in het Politiek Forum.
voor meer informatie over Politiek Forum
click hier!!

zondag, februari 19, 2006

Koerden doen ook mee aan gemeenteverkiezingen


Azady.nl 18/02/2006 — Binnenkort zijn er in Nederland gemeenteverkiezingen. Uit statistieken blijkt dat allochtonen in Nederland zich steeds meer mengen in de politiek en dan ook op gemeenteniveau. Ook Koerden doen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.Voor de gemeenteraadsverkiezingen staan voor zover nu bekend ruim 350 kandidaten van niet-Nederlandse komaf op de kieslijsten. Dit zijn voornamelijk Turken, Koerden, Marokkanen en Surinamers. Het grootste aantal allochtonen is actief in de PVDA, gevolgd door CDA en Groenlinks. Lokale partijen nemen een vierde plaats in. Het IPP (Instituut voor Politiek en Publiek) signaleert dat dit jaar vooral de lokale partijen populair zijn, zowel bij stemmers als kandidaten. Een voorbeeld hiervan is de in Almere wonende Koerdische Nederlander Jehat Barwari. Deze heeft zich ook kandidaat gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen aldaar. Hij doet mee aan de verkiezingen op nummer 11 op de lijst van de PVDA in Almere.Een ander voorbeeld is Nawzad Sulaiman, die meedoet als lid van de PVDA als nummer 13 in de verkiezingen van Zoetermeer. Vanaf 7 maart kan er gestemd worden op het nieuwe bestuur van de gemeentes. Bron: Azady.nl

vrijdag, februari 17, 2006

Mijn roosje


Mijn flyers zijn binnen en kan de roosje van Nawzad dus vanaf nu voor een plek in de gemeenteraad en een sterke PvdA op volle toeren laten draaien Ik heb in mijn flyer in het kort aangegeven wie ik ben, mijn opleidingen, mijn werkervaringen, het oordeel van onafhankelijke kiescommissie van Partij van de Arbeid in Zoetermeer over mij en wat mijn inzet in de raad zal zijn. Mocht je mij willen helpen met het verspreiden van de flyer graag even bellen of mailen. Ik stel dat erg op prijs.

woensdag, februari 15, 2006

60 jaar PvdA


Op zaterdag 1 februari jongstleden vierde de PvdA haar 60 jarig bestaan. Volgens sommigen, waaronder oud-voorzitter Felix Rottenberg, bestaat de PvdA eigenlijk al langer. Als voorloper SDAP én de oprichting van de diamantbewerkersbond meerekenend worden, is de PvdA zelfs al ouder dan 100 jaar! Hoe dan ook, feest werd er gevierd in de Beurs van Berlage in Amsterdam!

Met speeches van Wouter Bos en Michiel van Hulten, en debat met alle oud-voorzitters en oud-ministers als Tineke Schilthuis, Ed van Thijn en Hedy d' Ancona, Tineke Netelenbos, een feest met band, een stille disco en strijdliederen. Een korte impressie kunt u zien op bijgesloten filmpje. Foto's met onderschriften verschijnen in de loop van de komende dagen. Bekijk de video-impressie > (bron: www.pvda.nl) Voor mijn was de hoogte punt van de avond de handschudding met partijleider Wouter Bos en zijn handtekening in zijn boek "Dit land kan zoveel beter".

Gemeenteraadsverkiezingen 2006



De PvdA Zoetermeer doet mee met de volgende kandidaten:
Rob Janssen, lijsttrekker en fractievoorzitter.
De andere kandidaten in volgorde van de lijst zijn: 2. Edo Haan, 3. Huri Sahin, 4. Taco Kuiper, 5. Marieke van Bijnen, 6. Frans Muijzers, 7. Eric Leupe, 8. Werner Kasten, 9. Anja van Zandvoort, 10. Krisha Autar, 11. Mirjam van Bijnen, 12. Albert Bos, 13. Nawzad Sulaiman, 14. Ruben Severina, 15. Hans Kelder, 16. Donate den Hertog, 17. Arjan de Rooij, 18. Jeroen Disco, 19. Jaap Bruins, 20 Ad Schalke en 21. Sybren Kemp.
De volgende kandidaten zijn niet beschikbaar voor het raadslidmaatschap of het wethouderschap. Zij zijn de zogeheten 'lijstduwers': 22. Wim Bakker, 23. Erris Oskam, 24. Lennie Huizer, 25. Sieuw Algoe en 26 Gemma Smid.

woensdag, februari 01, 2006

Mijn opleidingen

Opleidingen

Lager onderwijs
Swaratoka, Kurdistan, Irak

Middelbaar onderwijs
Dohuk, Kurdistan, Irak

HAVO
Dohuk, Kurdistan, Irak

Middelbaar Beroepsonderwijsopleiding:
MBO
Sociaal Juridisch Dienstverlening Emilie Knappert Leiden

Hogerberoepsonderwijsopleiding
HBO
Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) Haagse Hoge School Den Haag

Academisch onderwijs
3 jaar studie Communicatie en Politiek in Europa aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Trainingen
2005 Een training via Irakese Onafhankelijke Kiescommissie in Amman Jordanië
2004 Een training via IOM in Amman Jordanië
1996 Cursus Sociaal Recht bij het OSR(Opleiding Sociaal Recht) te Utrecht. Certificaat behaald
1994-1995 ntensieve cursus Engels bij het Nuffic te Den Haag. Certificaat behaald

Algemeen
Sinds 1994 lid van Amensty Internationaal
Sinds 2001 lid van Partij van de Arbeid PvdA
6 jaar bestuurslid van Stichting Allochtone Advies Raad Zoetermeer (SAAZ) geweest
4 jaar workshop leider bij het Tolk en Vertaalcentrum Nederland(workshop houden en voorlichtingen geven aan gezondheidsinstellingen over het omgaan met tolken)
2 maanden als Field Coordinator-Trainer voor the Iraq Out-of Countery- Voting Program gewerkt voor IOM (International Organization of Migration. Ik heb onder andere 75 Irakezen opgeleid voor de verkiezingen. Daarnaast moest toezicht op houden dat alles goed gaat.
2 maanden Trainer voor Iraq out-of Country voting Program gewerkt voor Irakse onafhankelijke kiescommissie. Ik heb onder andere 200 Irakezen opgeleid voor de Irakese verkiezingen in Nederland.