vrijdag, maart 31, 2006

58 PvdA leden bedankt voor uw stem


Bedankt voor 58 leden van PvdA die op mij hebben gestemd. In totaal hebben 2427 leden gestemd op de kandidaten van buitenland en EU beleidsterrein. Ik heb met 58 stemmen 2% van het totale gewonnen. Dat is best aardig en ik ben erg tevreden.
Het is jammer dat PvdA Zoetermeer geen vertegenwoordigers in het Politiek Forum van PvdA heeft, maar wij moeten ervoor zorgen dat wij meer leden bij krijgen zodat wij komende jaren daar wel deel uit gaan maken van het Politiek Forum.
Opvallend is dat alle 5 winnaars van Buitenland en EU vrouwen zijn!
  • (Annelies) de Jonge, 28, Zutphen, student geschiedenis 8%
  • E. (Erica) van Lente, 26, Groningen, projectmedewerker Business Development 7%
  • N.W. (Nina) Tellegen, 40, Amsterdam, Directeur ontwikkelingsorganisatie 6%
  • J.H. (Ans) de Koning, 54, dordrecht, docente 3%
  • A. (Alke) Friedrichs-Gijrath, 32, Buren (GLD), gemeenteraadslid 3%

dinsdag, maart 14, 2006

Oproep aan PvdA leden om op mij te stemmen voor het Politiek Forum


Ik ben kandidaat voor het Politiek Forum interesse gebied: Buitenlandse beleid en Europa

Waarom heb ik mij kandidaat gesteld voor het Politiek Forum?
Behalve de persoonlijke politieke interesse en de opvattingen over lopende zaken in dit land en de visie van onze partij vind ik belangrijk om de stem van mensen die minder aan het word komen keihard te laten horen in het politieke forum van PvdA. De verantwoordelijkheden neerleggen waar ze horen, dat is het naar mijn mening iets wat meer dan nodig is. Mijn overtuiging is: niet op een zijlijn toekijken wat er plaatsvindt maar Ruimte krijgen om uw mening te geven toe te lichten en te horen wat andere politiek forum leden vinden. Ik houd er erg van om een actieve rol te spelen bij verschillende evenementen waaronder in de politiek. Invloed hebben en uitoefenen, Kritisch kijken naar je zelf en naar je partij en een veilige en vreedzame samenleving voor alle bevolkingsgroepen in dit land begint bij je zelf is mijn uitgangspunt.
Waarom heb ik gekozen voor Buitenlandse beleid en Europa: Ik heb door mijn achtergronden en de politieke omstandigheden in het land waar ik vandaan kom een brede kennis en interesse voor buitenlands beleid en de Europese Unie opgedaan. Ik heb verder drie jaar de studie Communicatie en Politiek in Europa gedaan aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. De nadruk in deze studie lag op het ontstaan en het functioneren van Europese Unie en haar instellingen. Dit in combinatie met communicatie en de ontwikkelingen op de wereldschaal. Ik ben verder 4 maanden op de vrede missie met de Nederlandse marine naar Irak geweest en als tolk voor de commandant van het detachement opgetreden. Ik heb vorige jaar voor IOM (International Organization of Migration) en Irakese kiescommissie het personeel van stembureaus, Irakese verkiezingen, in Nederland opgeleid.
Waarom moeten PvdA leden op mij stemmen: Omdat ik, zoals de onafhankelijke commissie van PvdA in Zoetermeer over mij zegt, een sterk politiek bewustzijn en beschikt over een goede kennis van de landelijke en locale politiek. Ik ben communicatief vaardig en in staat om een groot netwerk te onderhouden. Ik ben prettig in de omgang en mijn persoonlijkheid wordt gekenmerkt door een“rustige bevlogenheid” Trefwoorden: wijsheid, respect, actief, vol discipline gericht op doel, nieuwsgierig, creatief, kalmte, zelfbeheersing, doorzettingsvermogen en goede uitstraling.

Mijn oproep aan alle leden van PvdA om op mij te stemmen. U kunt uw stem uitbrengen vanaf nu tot en met 27 maart 12,00 uur op de website van www.pvda.nl

zondag, maart 12, 2006

Veel rood met veel rozen in het hart van onze mooie stad



Veel rood met veel rozen in het hart van onze mooie
Mensen werden verrast door de actie van Roosje team zaterdag 11-03-2006 in het stadshart. Zij reageerden zeer positief op het ongebruikelijke gebaar van Roosje. Binnen notime waren de 1000 rozen op.

vrijdag, maart 10, 2006

Roosje campagne team deelt rode rozen uit!!!

Het Roosje team gaat aanstaande zaterdag tussen 11,00 uur en 12,30 uur 1000 rode roosje uitdelen aan de supporters van Roosjes in Zoetermeer. Wil je ook een rode roos hebben kom dan aanstaande zaterdag naar stadshart in Zoetermeer.

Namens Roosje bedankt voor alle PvdA stemmers

donderdag, maart 09, 2006

Geloof is een bindmiddel!!











Burgemeester van Amsterdam Cohen zei ooit: geloof is een bindmiddel. Inderdaad de gemeenteraadzaal stroomde vanavond vol van Zoetemeerders om de bijeenkomst Geloven in Zoetermeer bij te wonen.
Geloven in Zoetermeer werkgroep heeft deze avond georganiseerd om alle geloven bij elkaar te brengen. Het was een bijeenkomt met vertegenwoordigers van bijna alle religies in Zoetermeer om te discussiƫren over of het nodig is om in Zoetermeer een code te hebben hoe wij in deze stad met elkaar om moeten gaan. Dit is naar het voorbeeld van Rotterdam waar al langer een dergelijke code bestaat: de discussie ging over de volgende 7 punten die als code moeten vormen voor Zoetermeer:
1) Wij Zoetermeerders nemen verantwoordelijkheid voor onze daden en leggen verantwoording af aan de maatschappij
2)Wij Zoetermeerders beheersen allen de Nederlandse taal, maar in de omgang met elkaar bepalen we gezamenlijk welke taal wij bezigen
3)Wij Zoetermeerders accepteren gradaties van geloven, waarbij de geldende wetten niet worden overtreden.
4)Wij Zoetermeerders voeden onze kinderen op tot sociale leden van de maatschappij. Hierbij geven we hen in ieder geval de algemeen geldende normen en waarden mee.
5)Wij Zoetermeerders behandelen iedereen gelijk, hierbij maken wij verschil noch in sekse, noch in seksuele voorkeur, noch in afkomst, noch in geloofsovertuiging.
6)Wij Zoetermeerders leven als leden van verschillende bevolkingsgroepen tolerant samen met elkaar. Wij zijn bereid ons aan te passen aan elkaar.
7)Wij Zoetermeerders zetten ons, al dan niet actief, in om het leven van medeburgers zo aangenaam mogelijk te maken.

Wegens de vele discussies konden wij alleen de eerste twee punten behandelen. De rest zal op de website van geloven in Zoetermeer gevolgd worden. Zie www.geloveninzoetermeer.nl
Ga naar de website en geef u mening over deze code.

woensdag, maart 08, 2006

Bedankt voor allen

Kiezers bedankt










Erg bedankt voor de kiezers in Zoetermeer dat zij onze partij de grootste hebben gemaakt(van 6 naar 10 zetels) en erg bedankt voor de 252 Zoetermeerders die op mij hebben gestemd. Ik kwam 63 stemmen te kort om op voorkeurstemmen in de raad te komen. Dat is jammer, maar ik ben blij dat zoveel mensen het vertrouwen in mij hebben gehad en op mij hebben gestemd. Ik ben erg trots op hen.

dinsdag, maart 07, 2006

De stemming






Mijn stembureau




Ik heb vandaag om 08.20 uur gestemd. U mag het eens raden op welke lijst en op welke nummer op de lijst ik gestemd hebt?.

In het kort de verkiezingen:

In 419 gemeenten zijn vandaag 8854 zetels te verdelen
Aan de raadsverkiezingen doen 419 van de 458 gemeenten mee. In 39 gemeenten zijn geen verkiezingen vanwege herindelingen. In 15 gemeenten zijn in 2004 en 2005 tussentijdse verkiezingen gehouden. In 24 gemeenten gebeurt dit later dit jaar.
Er zijn 11,8 miljoen stemgerechtigden, onder wie 2,2 miljoen allochtonen. Zo’n 715000 jongeren mogen voor het eerst stemmen.
De circa 10000 stembureaus zijn geopend van 07.30 tot 21.00 uur.
Verkiezingen zijn altijd op woensdag. Dit jaar zijn ze een dag vervroegd omdat het morgen biddag voor gewas en arbeid is. Vooral voor behoudende protestanten geldt dit als een zondag.
In dertien gemeenten wordt nog met het potlood gestemd.
Vandaag staan er 8854 raadszetels op het spel. Dat zijn er 45 meer dan nu. Gemeenten die boven een bepaald inwonertal zijn geraakt, krijgen meer zetels.
Het CDA is de partij die in de meeste gemeenten meedoet: 414. In drie gemeenten zijn er louter lokale deelnemers: Rozendaal, Schiermonnikoog en Lith.
Den Haag is de gemeente met de meeste partijen: 29. Daaronder zijn 16 nieuwkomers. In Amsterdam staan er 24 partijen op de lijst.
In Rotterdam doen 18 partijen mee.
In vergelijking met 2002 is D66 in de meeste gemeenten (18) de grote afwezig.
Bron: Trouw 7 maart 2006

zondag, maart 05, 2006

Stem op PvdA


Een bijeenkomst van de Koerdische vereniging in Zoetermeer


Ik was samen met Huri Sahin(nr. 3 op de lijst van PvdA) te gast bij de Koerdische Vereniging in Zoetermeer. Wij hebben in het begin verteld wat PvdA afgelopen 4 jaar in Zoetermeer bereikt heeft en zich voor ingezet heeft. Vervolgens hebben wij het programma van PvdA in het kort uitgelegd. Daarna iets verteld over de rol en de taken van de gemeenteraadsleden. Er zijn ook tijdens de bijeenkomst concrete voorstellen gedaan ter verbetering van het onderwijs.
Mijn dankt voor de Koerdische Vereniging in Zoetermeer voor de Uitnodiging

afsluitingsfeest












De laatste deurhangers moeten nog rondgebracht worden, maar vandaag tussen 12 en 14 uur werd door de PvdA een campagne afsluitingfeest gegeven in het Boerderij. Een rockband en een mooie Indiase dansgroep traden op. Bedankt voor alle mensen die achter de campagne stonden en natuurlijk voor de partijafdeling voor het feest.

Bijeenkomst voor de Koerden in Amsterdam


Wegens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart in Nederland, organiseerde de Koerdische vereniging ‘Midia’ in Amsterdam afgelopen zaterdag een grote bijeenkomst voor een aantal Koerdische politici, die zichzelf verkiesbaar hebben gesteld voor deze verkiezingen. De Koerdische vereniging heeft naast de aanwezige gasten: Nawzad Sulaiman, Jehat Barwari en Ziad Zebari die op de lijst van PvdA staan in Zoetermeer, Almere en Leeuwarden, voor dit speciale gelegenheid ook een bekende Koerdische zanger ‘Niaz Shaida’ en een Koerdische dansgroep uitgenodigd.
Het was een succesvolle bijeenkomst met veel discussie en ideeƫn. Grote winst van de avond was de stimulering van Koerdische jongeren om zich bij Nederlandse politieke partijen aan te sluiten en volgende verkiezingen massale verkiesbaar stellen. Op het einde van de discussie begon een geweldig feest met veel dans en muziek.

Mijn dank aan de Koerdische vereniging ‘Midia’ in Amsterdam voor de uitnodiging en de goede organisatie.

De laatste campagne weekend in stadshart


Grote politieke carnaval in stadshart. Tien politieke partijen in verschillende kleuren en manieren van campagne voeren waren afgelopen zaterdag in en rond het gemeentehuis vertegenwoordigd. Zij haalden alles uit de kast om de laatste zaterdag van de campagne de nog twijfelende kiezer te overtuigen van hen eigen programma. Roosje was oververtegenwoordigde. Nooit waren zoveel PvdA – ers in Zoetermeer op bennen om het roosje de glimlach van de overwinningen te bezorgen.

donderdag, maart 02, 2006

Interview met Zagros TV


Koerdische kandidaten leggen het belang van de gemeenteraad verkiezingen in Nederland aan de Koerden.
De drie Koerdische Kandidaten op lijst van PvdA en een Koerdische kandidaat op de lijst van SP hebben meer dan half uur uitzend tijd gekregen van Zagros TV een satelliet tv uit Zuid –Koerdistan om aan de Koerden uit te leggen waarom zij zich kandidaat hebben gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen in Nederland en wat het programma van hen partij is. Het interview wordt uitgezonden aankomend weekend rond 20,00 uur Nederlandse tijd.
De opname voor Koerdische TV zender Zagros op 01-03-2006 in Tilbrug

Koerdische PvdA Kandidaten bijeen!


Koerdische PvdA kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart 2006 stralen veel vertrouwen uit. Zij vinden hen kandidatuur een grote stap voor meer toegankelijkheid van Koerden tot Nederlandse politiek. Zij waren bijeengekomen in Tilburg om kennis te maken met elkaar en te praten over de voortgang van comapagne in Zoetermeer, Almere en Leeuwarden.

foto: van rechts: nawzad, Ziad en Jehat