zondag, mei 04, 2008

Welgemeende, leuke PvdA 1 mei-(re)actie



".....met veel genoegen heb ik - en na mij nog meer collega's - kennisgenomen van uw brief aan de medewerkers van de Wmo- en Inburgeringsloketten. Daarin zwaait u lof toe aan allen die zich in onze publiekshal dagelijks inspannen voor de medemens.

U zult begrijpen dat die traktatie niet onaangeroerd blijft en - 'helaas' - in ongeschonden vorm de "Dag van de Arbeid" niet haalt. Fijn dat u de vruchten(taart) 'proeft' van onze dagelijkse inspanning....."

Maar, wat stond er nu in die brief bij de op het gemeentehuis bezorgde taarten?

"Beste medewerkers van het Wmo- en Inburgeringsloketten,

Namens de fractie van Partij van de Arbeid in de gemeenteraad van Zoetermeer wil ik u hartelijk bedanken voor de grote inzet van vandaag, in het afgelopen jaar en morgen bij het uitvoeren van Wet maatschappelijke ondersteuning om de burgers van Zoetermeer op een goede manier te helpen en daarmee dus van dienst te zijn.
De Partij van de Arbeid, Afdeling Zoetermeer heeft buitengewoon grote waardering voor de manier waarop jullie je in deze zeer lange aaneengesloten periode geweerd hebben en de Wmo dan toch nog op veelal elegante wijze ten uitvoer gebracht hebben.
De Partij van de Arbeid is zich er van bewust dat de continue politieke druk om alles maar beter, sneller en meer en meer te moeten doen niet altijd tot de meest effectieve werkinspiratie kan leiden. Niettemin is uw aller inzet ons niet ontgaan – evenals de inzet van vele andere afdelingen en stadhuiscollegae – en wij hopen dat u met dezelfde inzet komende jaren zich wil inzitten om deze stad Sterker en Socialer te maken.
Op gelijke voet wil ik ook mijn waardering uitspreken over hen die zo nauw betrokken waren bij de uiteindelijke ‘vormgeving’ van de Wet Inburgering in het Zoetermeerse. Die wijze van gestalte geven aan deze inburgeringwet oogst evenzeer gepast ‘applaus’ en ik hoop dat uw hartstochtelijke aandacht om de nieuwkomers een mooie plek te geven en zo een warm welkom te heten in onze mooie stad Zoetermeer ook de komende jaren mag rekenen op deze glansvolle inzet.
Evenals enkele anderen in de stad en de oudere leden van de Partij van de Arbeid zelf, die wij een mooie rode roos of fraaie ansichtkaart zullen sturen, hoop ik u met het oog op de naderende vrije Dag van de Arbeid, 1 mei aanstaande met dit ‘fysiek tastbare gebaar’ een grote blijk van waardering te mogen geven!

Politiek sportieve groeten, namens de voltallige fractie van de PvdA Zoetermeer, Nawzad Sulaiman, PvdA-gemeenteraadslid, o.m. woordvoerder Wmo en Inburgering, nawzad@orange.nl, nawzadsulaiman@raadzoetermeer.nl,