zaterdag, januari 24, 2009

Nawzad Sulaiman verricht de officiële start van de stichting


“Stichting Logeerplezier officieel van start”
Stichting Logeerplezier is een jonge Zoetermeerse stichting met een ideële doelstelling. De stichting biedt vakantiehuisvesting en faciliteert logeeropvang voor gehaAfbeelding toevoegenndicapte kinderen en hun familieleden.
Op 29 november 2008 is het officiële startschot gegeven voor de stichting door het Zoetermeerse gemeenteraadslid Nawzad Sulaiman. Namens de PvdA zit hij in de raadscommissie samenleving en is woordvoerder: WMO, zorg, ouderenbeleid, jongeren, vrijwilligerswerk en integratie.

Vergadering van de Raadscommissie Samenleving van 1-12-2008


Nota Lokaal Gezondheidsbeleid

Wij hebben drie maanden geleden, om precies te zijn op 9-9-2008 de wethouder gevraagd om de gegevens waarop de Nota Lokaal Gezondheidsbeleid opgebaseerd is te actualiseren. Wij hebben toen de nota niet vastgesteld omdat onder andere de gegevens verouderd( uit 2004 en 2005) waren en de doelen niet concreet waren. Maar ook omdat de actieplannen ontbraken.

In de nieuwe versie zie ik ook geen nieuwe gegevens, sterker nog, ik zie op een pagina de verwijzing naar gegevens uit 1997, 2001 en 2003.

Ik vind de nota niet overzichtelijk en er komen veel herhalingen voor.

De actieplannen voor speerpunten alcohol en drugs, overgewicht en diabetes, depressie en roken zijn wel verwerkt in de nota, maar mijn verzoek om het gokken ook als speerpunt op te nemen is niet meegenomen. Dat vind ik jammer. Moet ik hier hard op gaan spelen of dit punt laten varen?

Ik realiseer me opeens dat de uitvoering van de hele nota 50.000 euro kost voor de periode van 3 jaar. De commissievergaderingen, de ambtenarenuren en al dat papier werk heeft volgens meer dan de uitvoeringskosten gekost.

Visie op Centra voor Jeugd en Gezin (CJG) in steekwoorden


één inlooppunt als coördinatiepunt
meer inlooppunten
inlooppunten moeten laagdrempelig en toegankelijk zijn voor iedereen
goede en kwalitatieve informatie voorziening