dinsdag, september 21, 2010

Skatebaan Oosterheem: wethouder Van Leeuwen maakt haar excuses

Wethouder Van Leeuwen heeft in de raadsvergadering van 13 september excuses gemaakt over de berichtgeving dat de plannen voor een skatebaan in Oosterheem niet doorgaan.
De PvdA had over deze kwestie een interpellatie gevraagd. PvdA-woordvoerder Nawzad Sulaiman vroeg de wethouder of het college hierover nu wel of niet een besluit heeft genomen en zo ja, waarom de wethouder de gemeenteraad pas heeft geïnformeerd na publicatie in de pers.

Wethouder Van Leeuwen antwoordde dat het college nog geen besluit heeft genomen en dat zij hierover slechts op persoonlijke titel heeft gecommuniceerd.

De plannen voor een skatebaan zullen eerst in de raadscommissie Samenleving worden besproken en daarna aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

PvdA is verrast over het besluit de skatebaan Oosterheem niet te bouwen

De PvdA vraagt interpellatiedebat aan.
De PvdA is altijd van mening geweest dat in elke wijk voldoende voorzieningen voor jongeren moeten zijn. Juist in een nieuwe wijk is dat belangrijk. Over het besluit om een skatebaan in Oosterheem te bouwen is al veel te doen geweest.
Het college heeft op verzoek van de raad naar alternatieven gekeken en geconstateerd dat die er feitelijk niet zijn.
De PvdA is dan ook zeer verrast, zeker gelet op de argumenten van het college in het verleden, dat wethouder Van Leeuwen heeft besloten de skatebaan niet te gaan bouwen. Bovendien heeft de wethouder dit publiek gemaakt voordat de gemeenteraad hierover met het college heeft kunnen spreken.
De PvdA heeft grote vraagtekens bij de gang van zaken en heeft daarom een interpellatieverzoek voor de raadsvergadering van 13 september ingediend.
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de heer Rob Janssen, fractievoorzitter, (robjanssen@raadzoetermeer.nl, en Nawzad Sulaiman, woordvoerder Jongeren,
nawzadsulaiman@raadzoetermeer.nl