donderdag, januari 24, 2008

Zorgen om een goede uitvoering Wmo in 2008









Er is nog steeds veel onduidelijkheid bij Zoetermeerders over de mogelijkheden van de Wet maatschappelijke ondersteuning, de Wmo.

Die wet verplicht de gemeente Zoetermeerders die hulpbehoevend zijn, te helpen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de PvdA afgelopen zaterdag in het Stadshart kwam ook de Wmo aan de orde. Onder het genot van een bekertje warme chocolademelk maakten veel Zoetermeerders van de gelegenheid gebruik om met PvdA-raadsleden te praten over hun wensen voor 2008.
Veel onderwerpen kwamen aan de orde. Het ging onder andere om de aanpak van zwerfvuil en hondenpoep, bestrijding van de overlast van vuurwerk en de gemeentelijke dienstverlening.
Wat opviel, was dat er in verhouding veel werd gesproken over de thuiszorg en Regiotaxi. Aankomend PvdA-raadslid, Nawzad Sulaiman, constateerde dat nog veel onduidelijk is wat er wel en niet kan in de Wmo. Dat verbaasde hem.
"Het afgelopen jaar heeft de gemeenteraad regelmatig gesproken met de wethouder over de Wmo. We hebben aangedrongen op een goede voorlichting naar alle Zoetermeerders. Ik moet nu constateren, dat het blijkbaar niet voldoende is geweest."
Sulaiman zal dit bij de bespreking over de Wmo in de gemeenteraad weer opnieuw aan de orde stellen. In februari verwacht de gemeenteraad daarover met de wethouder te kunnen spreken. Sulaiman, die in de gemeenteraad de vertrekkende Marieke van Bijnen zal opvolgen die buiten Zoetermeer gaat samenwonen, zal mogelijk dan zelf het woord als volwaardig raadslid hierover kunnen voeren.