dinsdag, maart 04, 2014

De laatste commissievergadering van deze raadsperiode!


Uitgebreid vertrouwelijk geïnformeerd over Jeugd en criminaliteit en het Lange Land Ziekenhuis!

zaterdag, maart 01, 2014

PvdA “ Meer aandacht voor eenzaamheid bij Zoetermeerder”

Eenzaamheid is een onzichtbaar maar groot probleem in Zoetermeer. Iedereen kan vereenzamen. Sommige groepen hebben echter een grotere kans op eenzaamheid. De PvdA constateert dat vooral oudere mensen zonder kinderen met eenzaamheid te maken hebben. Ook wordt vereenzaming geconstateerd bij homoseksuele ouderen.
Eveneens ondervinden gehandicapten de gevolgen van het alleen komen te staan. Met regelmaat blijkt het voor hen niet eenvoudig om sociale contacten te onderhouden en aan activiteiten deel te nemen.
De PvdA-fractie heeft in de afgelopen jaren veelvuldig aandacht gevraagd voor het thema eenzaamheid. Zo werd in 2011 het PvdA actieplan Eenzaamheid aan de gemeenteraad voorgesteld en aangenomen. Het college van burgemeester en wethouders heeft het plan vervolgens opgepakt. Dit heeft toen geleid tot o.a. een grote conferentie over eenzaamheid waaraan 200 deelnemers van allerlei maatschappelijk instellingen deelnamen en gezamenlijk oplossingen werden bedacht om eenzaamheid te signaleren en aan te pakken. “Het bestrijden van eenzaamheid is hiermee verankerd in het gemeentelijke beleid. Daar zijn wij blij mee, maar het werk is nog niet klaar en om verder stappen te zetten wil de PvdA met de doelgroepen in gesprek komen.” Aldus Nawzad Sulaiman.
Mensen die met eenzaamheid te maken hebben of geïnteresseerd zijn in dit onderwerp kunnen zich melden bij Nawzad Sulaiman of hun ervaringen via de mail of website www.pvdazoetermeer.nl met de fractie te delen.
Inhoudelijke informatie over het onderwerp:dhr. Nawzad Sulaiman nawzadsulaiman@raadzoetermeer.nl