zaterdag, januari 16, 2010

PvdA-raadslid N.Sulaiman: Laten we in Zoetermeer samen strijden tegen eenzaamheid!

( Deel 1)

Het aanpakken van de eenzaamheid zou eigenlijk geen politieke prestigezaak mogen worden in Zoetermeer.
Iedereen telt mee in Zoetermeer en sommigen verdienen een steuntje in de rug. Ik ben blij met de steun en aanvullende voorstellen van andere partijen. Het is jammer dat de VVD zich zo tegen het actieplan heeft gekeerd. Het was juist mijn bedoeling om ook ideeën van andere partijen op te nemen in het actieplan.” Dat is de reactie van PvdA-raadslid Nawzad Sulaiman op de behandeling van zijn actieplan in de commissie Samenleving van afgelopen dinsdag.


Hij heeft tijdens de begrotingsraad in november het initiatiefvoorstel Actieplan Eenzaamheid ingediend. Het plan bevat 15 concrete acties. Het plan is afgelopen dinsdag in de commissie Samenleving besproken. Doel van het plan was om de bestrijding van eenzaamheid een hogere prioriteit te geven en ook de bestaande acties daarin een plaats te geven. Sommige acties vloeien voort uit het WMO beleidsplan. Daar wil de PvdA meer nadruk op leggen en ook meer geld voor beschikbaar stellen. Andere acties wil de PvdA op een adequate manier uitvoeren en/of intensiveren. De PvdA wil verder met het actieplan een samenhang in de op dit gebied versplinterde beleidsterreinen brengen en ervoor zorgen dat er gericht aan het bestrijden van eenzaamheid word gewerkt.

Nawzad Sulaiman, heeft in zijn presentatie in de commissie duidelijk gemaakt dat het om een eerste bespreking van het actieplan gaat. Hij wilde graag met andere fracties van gedachten wisselen om eventuele aanvullende of verbeterpunten mee te nemen. Op die manier zou het college er bij het uitwerken van het actieplan rekening mee kunnen houden. Raadslid Jos Boontjes heeft al aangegeven tegen het plan te zijn, terwijl het college nog moet reageren. Nawzad Sulaiman daarover: “Jammer, te vroeg, maar wel helder. De VVD geeft een duidelijk signaal af aan de kiezers. Voor de PvdA staat voorop dat we Zoetermeerders niet in de kou laten staan. Op 3 maart kunnen de mensen dat in Zoetermeer duidelijk maken.” Hij verwacht dat het college op een positieve manier naar het plan zal kijken. In februari zal de reactie van het college bekend zijn en komt het PvdA-actieplan opnieuw terug in de commissie.

Geen opmerkingen: