zaterdag, oktober 09, 2010

PvdA vraagt aandacht voor mantelzorg

Er wordt flink bezuinigd in de zorg. Dit betekent dat er meer van familie en sociale omgeving wordt verwacht, voordat er een beroep op de AWBZ kan worden gedaan. Onderzoek laat zien dat de grens van wat er van mantelzorgers kan worden verwacht, is bereikt.

In de raadscommissie van 28 september heeft de PvdA hiervoor aandacht gevraagd. Nawzad Sulaiman : ‘ Meer dan drieduizend mantelzorgers in Zoetermeer zijn overbelast of zelfs zwaar overbelast. Ik wil graag weten welke conclusie het college hieruit trekt’.
Nawzad Sulaiman stelde voor om het aantal steunpunten voor mantelzorgers uit te breiden. De raadscommissie was het hiermee eens en wilde een onderzoek hiernaar. Tevens brak hij een lans voor het realiseren van een 'respijthuis' in Zoetermeer. Dat is een huis in de wijk, waar de verzorging is ingesteld op mensen die thuis langdurig en intensief worden verzorgd.
De wethouder heeft toegezegd te laten onderzoeken of een 'respijthuis' in Zoetermeer kan worden gerealiseerd.

1 opmerking:

Jan van Houtum zei

Graag meenemen dat bij bewoner die in een awbz instelling woont zijn mantelzorger niet in aanmerking komt voor de jaarlijkse bijdrage van 250 euro.