donderdag, maart 09, 2006

Geloof is een bindmiddel!!











Burgemeester van Amsterdam Cohen zei ooit: geloof is een bindmiddel. Inderdaad de gemeenteraadzaal stroomde vanavond vol van Zoetemeerders om de bijeenkomst Geloven in Zoetermeer bij te wonen.
Geloven in Zoetermeer werkgroep heeft deze avond georganiseerd om alle geloven bij elkaar te brengen. Het was een bijeenkomt met vertegenwoordigers van bijna alle religies in Zoetermeer om te discussiƫren over of het nodig is om in Zoetermeer een code te hebben hoe wij in deze stad met elkaar om moeten gaan. Dit is naar het voorbeeld van Rotterdam waar al langer een dergelijke code bestaat: de discussie ging over de volgende 7 punten die als code moeten vormen voor Zoetermeer:
1) Wij Zoetermeerders nemen verantwoordelijkheid voor onze daden en leggen verantwoording af aan de maatschappij
2)Wij Zoetermeerders beheersen allen de Nederlandse taal, maar in de omgang met elkaar bepalen we gezamenlijk welke taal wij bezigen
3)Wij Zoetermeerders accepteren gradaties van geloven, waarbij de geldende wetten niet worden overtreden.
4)Wij Zoetermeerders voeden onze kinderen op tot sociale leden van de maatschappij. Hierbij geven we hen in ieder geval de algemeen geldende normen en waarden mee.
5)Wij Zoetermeerders behandelen iedereen gelijk, hierbij maken wij verschil noch in sekse, noch in seksuele voorkeur, noch in afkomst, noch in geloofsovertuiging.
6)Wij Zoetermeerders leven als leden van verschillende bevolkingsgroepen tolerant samen met elkaar. Wij zijn bereid ons aan te passen aan elkaar.
7)Wij Zoetermeerders zetten ons, al dan niet actief, in om het leven van medeburgers zo aangenaam mogelijk te maken.

Wegens de vele discussies konden wij alleen de eerste twee punten behandelen. De rest zal op de website van geloven in Zoetermeer gevolgd worden. Zie www.geloveninzoetermeer.nl
Ga naar de website en geef u mening over deze code.

Geen opmerkingen: