vrijdag, februari 06, 2009

Rechts radicale jongeren in Zoetermeer

PvdA-raadslid Nawzad Sulaiman stelt schriftelijke vragen over Rechts- radicale jongeren in Zoetermeer aan college van B&W .

Geachte leden van het College van Zoetermeer,

De uitzending van het programma "Sophie op 3" bij BNN van 24 januari jl. laat drie vermomde rechts-radicale jongeren van de zogenaamde Nationaal Socialistische Actie (NSA) uit Zoetermeer aan het woord komen.


Na het desbetreffend uitgezonden interview zijn opeenvolgend reacties van ongeruste Zoetermeerse burgers bij de PvdA-fractie binnengekomen. Deze burgers maken zich zorgen over de vermeende toename van het aantal radicale, rechts-radicale jongeren in deze gemeente. Deze week bij de lokale bespreking van het integratievraagstuk verwoord in de PvdA-resolutie “Verdeeld Verleden, Gedeelde Toekomst” is grote bezorgdheid uitgesproken over hetgeen de uitzending opriep. Voor de PvdA-fractie is dit reden om de volgende vragen aan het College voor te leggen.

Is deze groep, de Nationaal Socialistische Actie (NSA) bij het College bekend? Is hierbij een relatie bekend met het Soetermeer Skinhead Front?
Heeft het College zicht op de omvang en de activiteiten van deze groep?
Kan het College uitspraak doen of er in de afgelopen periode sprake is van een toename van activiteiten door rechts-radicale jongeren in Zoetermeer? Zo, ja, wat is volgens het College de reden hiervan?
Zijn er afgelopen periode in dit kader naast eventuele eigen waarnemingen meldingen van geweldincidenten bij de politie en/of de gemeente binnengekomen?
Naar aanleiding van een aantal incidenten werd drie jaar geleden al door het College een aantal maatregelen genomen om meer zicht te krijgen op de rechts-radicale jongeren in Zoetermeer, juist om verdere radicalisering tegen te gaan. Kan het college aangeven welke resultaten dit tot op heden heeft gehad?
Is er naar het oordeel van het College aanleiding om de aanpak van dergelijke groepen in enige vorm te intensiveren of andere maatregelen te treffen?
Nawzad Sulaiman,
o.m. woordvoerder Jeugd & Jongeren en Integratie
Fractievoetnoot

PvdA-gemeenteraadslid, de heer Nawzad Sulaiman is lid van de Raadscommissie Samenleving en o.m. woordvoerder Integratie. Hij is bereikbaar via e-mailadres nawzad@ziggo.nl. Voor andere informatie kunt zich richten tot de fractievoorzitter, de heer Rob Janssen (mailto:geerjans@casemaonline.nl) of de fractiesecretaris, de heer Werner Kasten (wernerkasten@ziggo.nl).

Geen opmerkingen: