woensdag, februari 04, 2009

Vragen over kosten van Inburgeringtrajecten in Zoetermeer





PvdA - raadslid N. Sulaiman stelt schriftelijke vragen over kosten van Inburgeringtrajecten in Zoetermeer aan het college van B&W.

Geachte leden van het College van Zoetermeer,
Met Amsterdam voorop (gevolgd door stad Utrecht) is in de media bericht over de kosten die staan voor een individueel inburgeringtraject.


Amsterdam zou twee maal zoveel geld per traject betalen als haar omliggende gemeenten, ca. € 12.000,00 versus € 5.000,00 tot € 6.000,00 (Haarlem, Haarlemmermeer, Alkmaar). Het Rijk zelf maximaliseert haar bijdrage per inburgeringtraject tot € 6.000,00. Het nieuws stelde niets over de kwaliteit van de inburgeringtrajecten aan de orde, wel over de buitengewoon uiteenlopende bedragen.
Amsterdam is geen Haaglanden, is geen Zoetermeer, maar de PvdA verzoekt het College wel inzichtelijk te maken:
1. Het aantal inburgeringtrajecten, dat de gemeente Zoetermeer aan de inburgeraars tot nu toe heeft aangeboden?
2. Voor welke kosten de gemeente Zoetermeer per inburgeringtraject komt te staan;
3. Of de gemeente Zoetermeer de Rijksregeling optimaal weet te benutten en
4. Of de trajectkosten voor inburgering zich in redelijk perspectief verhouden tot wat aangenomen mag worden als een zeker landelijk gemiddelde?
In geval Zoetermeer een minder goedkope gemeente blijkt te zijn, is de vraag welke eventuele actie het College overweegt te ondernemen om de kosten van een individueel inburgeringtraject in beter en acceptabeler perspectief te plaatsen, gegeven bovenstaande cijfers en informatie?Nawzad Sulaiman,
PvdA-fractie Zoetermeer
Fractievoetnoot
PvdA-gemeenteraadslid, de heer Nawzad Sulaiman is lid van de Raadscommissie Samenleving en o.m. woordvoerder Integratie. Hij is bereikbaar via e-mailadres nawzad@ziggo.nl. Voor andere informatie kunt zich richten tot de fractievoorzitter, de heer Rob Janssen (geerjans@online.nl) of de fractiesecretaris, de heer Werner Kasten (wernerkasten@ziggo.nl).

Geen opmerkingen: